Gonorroe test afnemen, snel en eenvoudig.
Ben je bang dat je gonorroe hebt opgelopen? Dan kun je het zeker weten met deze testkit! Dit product heeft alles wat je nodig hebt om thuis op je gemak te testen. De test heeft de hoogste betrouwbaarheid die er is. Dezelfde betrouwbaarheid als bij de GGD of de huisarts – de controle wordt op dezelfde manier uitgevoerd. Deze test is volledig pijnloos en de test kan binnen een paar minuten worden uitgevoerd. Je kunt het testmateriaal gratis in de medische retourenvelop terugsturen naar ons gecertificeerde medische laboratorium. Na 3/4 werkdagen kun je de testresultaten discreet en anoniem op deze website bekijken. Geen tweede gissingen meer; koop een gonorroe test kopen en laat je thuis testen.
Wat zit er in dit product?
Bij deze Gonorroe test zit het volgende:
- Een testkit waarmee je het testmateriaal afneemt
- Een gebruiksvriendelijke handleiding (met heldere illustraties)
- Een retourenvelop (om het materiaal kosteloos naar ons lab te sturen)
- Gonorroe test man
Als je een man bent, is de test heel eenvoudig. Je moet wat urine opvangen en in het bijgeleverde buisje inleveren. Al het materiaal dat je nodig hebt, zit in deze testkit. Er zit ook een eenvoudige stap-voor-stap beschrijving bij. Je vindt er ook aanvullende informatie over hoe je het materiaal het beste kunt verzamelen. Een voorbeeld hiervan is dat je de urine het beste ’s ochtends kunt opvangen, omdat het dan betrouwbaarder gecontroleerd kan worden op de aanwezigheid van de bacterie. De hoeveelheid urine en de manier van verzamelen worden ook in detail uitgelegd in de handleiding. Zorg ervoor dat je de handleiding goed doorleest, zodat de test altijd betrouwbaar is!
Testen op Gonorroe voor mannen
Als je een man bent dan is de testafname heel eenvoudig. Je dient dan wat urine op te vangen en dit in het meegeleverde buisje te retourneren. Al het materiaal wat je nodig hebt zit in deze testkit. Een eenvoudige stap voor stap beschrijving zit eveneens bijgevoegd in dit product. Ook tref je daar aanvullende informatie over hoe je het beste het materiaal kunt afnemen. Een voorbeeld daarvan is dat je in de ochtend de urine het beste kunt opvangen omdat er dan betrouwbaarder gecontroleerd kan worden op de aanwezigheid van de bacterie. Ook de hoeveelheid urine en de manier van opvangen staat uitgebreid toegelicht in de handleiding. Zorg ervoor dat je de handleiding dus goed doorneemt zodat de test altijd betrouwbaar is!
Testen op Gonorroe voor vrouwen
Voor vrouwen is deze Chlamydia Gonorroe test gebaseerd op een zogenaamd uitstrijkje. De bijgeleverde instructies vertellen je precies hoe je zo’n uitstrijkje maakt. Het is ook volledig pijnloos. Deze manier van testen zorgt voor een zeer hoge betrouwbaarheid omdat het wordt afgenomen op de plaats waar de bacteriën het meest voorkomen, als ze aanwezig zijn.
Meer over de Gonorroe test en de aandoening
Deze gonorroe test is om te controleren op de SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening) Gonorroe. Eenvoudig in gebruik en snelle uitslag. Gonorroe heeft een meer bekende naam in de volksmond als zijnde de druiper. Deze wordt veroorzaakt door een specifieke bacterie. De naam hiervan is Neisseria Gonorrohoeae. Deze bacterie gaat in de slijmvliezen van de genitaliën zitten, maar heeft ook als kenmerk dat deze in bijvoorbeeld keel en ogen terecht kan komen. Bij onbeschermde seksuele contacten kan deze geslachtsziekte, evenals alle anderen, worden overgedragen op een ander. Niet enkel door reguliere seks, de penetratie, maar ook door direct contact van de slijmvliezen kan dit worden overgebracht. Vergeet ook niet dat indirecte besmetting mogelijk kan zijn! Denk daarbij aan de vingers of seksspeeltjes die als overdragend medium kunnen fungeren. Uiteraard voorkom je het oplopen van deze ziekte door het veilig te doen.
Naast Chlamydia is gonorroe al jaren de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. Hoewel deze seksueel overdraagbare aandoening iets minder vaak voorkomt dan Chlamydia, wordt gonorroe jaarlijks maar liefst 20.000 keer gediagnosticeerd door huisartsen en GGD-instellingen, en dat is niet niks. Omdat het een behandelbare ziekte is, kun je bovendien gonorroe medicatie kopen die wordt voorgeschreven door zorgverleners om deze ziekte te overwinnen.
Gonorroe – Wanneer testen?
Als je je afvraagt wanneer je je moet laten testen, dan zijn hier enkele veelvoorkomende symptomen die je helpen de juiste keuze te maken:
- Dysurie (het doet pijn als je plast).
- Afscheiding uit je urinebuis (het gat waar je plas uitkomt).
- Toegenomen vaginale afscheiding.
- Testiculaire pijn.
- Pijn in de onderbuik.
- Vaginaal bloedverlies als je niet ongesteld bent.
- Anale pijn, jeuk, afscheiding of bloeding.
- Pijnlijke stoelgang (het doet pijn als je poept).
- Keelpijn.
- Pijn, jeuk of drainage in de ogen.
Wat is de incubatietijd van gonorroe?
Als je je laatste onbeschermde seksuele contact hebt gehad, wacht dan ten minste tien dagen na de daad. We raden je sterk aan om je niet alleen op gonorroe te laten testen, maar ook op andere seksueel overdraagbare aandoeningen, omdat veel seksueel overdraagbare aandoeningen dezelfde kenmerken kunnen vertonen. Kies daarom voor meer zekerheid door een Gonorroe SOA test compleet af te nemen, zodat je op meerdere SOA’s kunt controleren.
Hoe werkt de Gonorroe test?
De bacterie Neisseria Gonorrohoeae kan worden gecontroleerd op aanwezigheid op basis van urine voor heren als voor een vulva uitstrijkje voor vrouwen. Dit is dus geheel pijnloos en bovendien zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dit lichaamsmonster kan vervolgens verzegeld worden en in de meegeleverde retourenvelop gratis worden opgestuurd naar ons laboratorium waar medisch personeel de controle zal uitvoeren.
Een Gonorroe test die vandaag wordt besteld, wordt ook vandaag verwerkt. De test wordt dan discreet verpakt en verstuurd naar het opgegeven adres. Dit gebeurt uiteraard met de grootste zorg en het pakket wordt volledig onherkenbaar verpakt. Zo kunnen eventuele buren of huisgenoten niet lezen dat er een test voor een seksueel overdraagbare aandoening (SOA test gonorroe) is aangekomen. Een lichaamsmonster kan worden ingeleverd door middel van een gebruiksvriendelijke afname. Dit materiaal wordt naar ons laboratorium gestuurd in een medische retourenvelop, die geheel gratis is. Het pakket bevat ook een duidelijke beschrijving en gebruiksaanwijzing met duidelijke instructies en foto’s. Als het lichaamsmateriaal onderzocht is, kun je via onze uitslagenpagina anoniem zien of je positief of negatief getest bent op gonorroe.
Wat meet de gonorroe-test?
Gonorroe testen helpen bij het opsporen van het bewijs van infectie met de bacterie Neisseria gonorrhoeae. Er zijn nu talloze soorten gonorroe-tests beschikbaar. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende:
Testen op gonorroe nucleïnezuuramplificatie (NAAT):
De NAAT-test helpt bij het detecteren van het genetisch materiaal (DNA) van de gonorroe-bacterie. Deze test heeft de voorkeur van veel zorgverleners voor gonorroe-infectie. Dit type test wordt meestal uitgevoerd op een urinemonster of een uitstrijkje van een infectieplek.
Gramkleuring:
Met de gramkleuring wordt onder een microscoop gezocht naar bepaalde soorten cellen die hetzelfde kenmerk hebben als een gonorroe-infectie. De test wordt uitgevoerd op urethrale swabs. Het wordt voornamelijk gebruikt bij mannen die last hebben van urinaire symptomen.
Gonokokkenkweek:
De gonokokkenkweek probeert de groei van de gonorroe-bacterie te verhogen uit uitstrijkjes die zijn genomen van plaatsen waar een mogelijke infectie aanwezig is. Gonokokkenkweken zijn de enige betrouwbare tests die helpen bij het vaststellen van de gevoeligheid van de infectie voor antibiotica. Als artsen vermoeden dat je een gonorroe hebt die resistent is tegen antibiotica, dan kunnen ze een gonokweek bestellen.
Snelle gonorroe-tests:
Omdat snelle gonorroe testen met een nauwkeurig resultaat voor gonorroe niet gebruikelijk zijn. Daarom worden er verschillende tests ontwikkeld door professionals in de gezondheidszorg die op dezelfde dag resultaten geven.
De grootste vergissingen over de gonorroe test
- Als je ooit gonorroe gehad hebt en je hebt je laten behandelen dat je dan daarna immuun geworden bent om nog eens gonorroe op te lopen. Dit is onjuist! Je hebt juist een vergroot risico het nogmaals op te lopen
- Als je enkel de urine test dan is daarmee de SOA wel of niet aangetoond. Ook dit is onjuist! Gonorroe kan namelijk infectie veroorzaken daar waar het contact plaatsvindt. Test daarom op meerdere plekken zoals keel of rectum als de interactie daar plaatsgevonden heeft
- Als je gonorroe hebt kun je makkelijker andere SOA’s oplopen; dit is niet correct
- Als de uitslag van de test aangeeft dat je niet besmet bent is je partner het ook niet. Dit is niet juist! Het kan zijn dat de een het wel heeft en de ander niet omdat besmetting niet altijd gegarandeerd hoeft plaats te vinden. Test je dus beide!
Hoe bereid je je voor op deze gonorroe-test?
Je hoeft je niet op deze test voor te bereiden. Maar je moet wel op een paar dingen letten. Hieronder staan er een paar opgesomd:
- Vrouwen mogen binnen 24 uur na de test geen vaginale crèmes gebruiken.
- Voor een urinetest mag je niet plassen binnen 2 tot 3 uur voor de test.
- Zorg ervoor dat je zorgverlener op de hoogte is van alle medicijnen die je gebruikt, inclusief kruiden, vitaminen en supplementen.
- Vermijd medicijnen; deze kunnen ook je testresultaten beïnvloeden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.