Let op! Voor Hepatitis B test los: Zowel Soazelftester.nl als SOAids Nederland raden aan om te testen op meerdere geslachtsziektes om de symptomen sterk overeen kunnen komen. Ga dus voor zekerheid en kies het Startpakket Compleet.
Hepatitis B test
Wanneer je kiest voor een test op een seksueel overdraagbare aandoening, is één ding zeker: je wilt zekerheid! De betrouwbaarheid van de testuitslagprocedure staat bij Soazelftester Nederland op nummer één. Wij raden het sterk af om testen te kopen waarbij je zelf een test afneemt en deze direct kunt aflezen, omdat deze testen absoluut onbetrouwbaar zijn en ook niet zijn toegestaan in de Europese Unie omdat ze niet voldoen aan de richtlijnen voor medische producten. Wil je dus een betrouwbare test op een seksueel overdraagbare aandoening, kies dan voor een professionele Hepatitis B laboratorium zelftest van Soazelftester Nederland. Alleen zo kun je thuis zelfstandig, discreet en anoniem een test doen, heel snel en met de grootst mogelijke betrouwbaarheid.
De vandaag via de website bestelde Hepatitis B SOA-test wordt nog dezelfde dag verwerkt en naar het opgegeven adres gestuurd. Uiteraard gebeurt dit met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en wordt het pakket volledig onherkenbaar en discreet verpakt zodat buren of huisgenoten niet kunnen lezen dat er een SOA-test is besteld. Het belangrijkste doel van al onze testen op seksueel overdraagbare aandoeningen is om gebruiksvriendelijk te zijn in de manier waarop het lichaamsmonster moet worden afgenomen. Door middel van een pijnloze en eenvoudige vingerprik wordt voldoende materiaal verzameld om in het laboratorium te controleren. Het pakket bevat ook duidelijk geschreven instructies met afbeeldingen en aanwijzingen die je in een paar eenvoudige stappen kunt volgen. Zo wordt duidelijk uitgelegd hoe de test wordt uitgevoerd.
De laatste stap is het activeren van je persoonlijke en unieke test met de bijgeleverde code. Als je inderdaad positief test op een SOA, wordt online een behandeling voorgesteld. Medische experts van Soazelftester Nederland met jarenlange ervaring kunnen instructies geven. De testresultaten zelf zijn heel eenvoudig online te raadplegen. Zonder dat je persoonlijke gegevens gekoppeld zijn, kun je via onze website inloggen om de uitslag van je SOA-test te bekijken.
Wanneer moet ik me laten testen op hepatitis B?
Een ziekte heeft een incubatietijd. Dit is de tijd die nodig is om de eerste lichamelijke symptomen te ervaren nadat de infectie heeft plaatsgevonden. Hier moet je rekening mee houden als je een test wilt laten doen. In het geval van hepatitis B moet je rekening houden met een incubatietijd van ongeveer 8 weken.
Het pakket dat je van ons ontvangt bevat duidelijke instructies voor het uitvoeren van de test. Er zit een opvangbuisje bij en twee vingerprikken. Daarnaast krijg je een laboratoriumformulier en een medische blauwe retourenvelop die speciaal bedoeld is voor het verzenden van medisch materiaal. Je kunt de bloedbuisjes dan gratis opsturen naar een medisch diagnostisch laboratorium dat de vereiste ISO-certificering heeft.
Een belangrijke opmerking voor de wintermaanden wanneer het vriest, is dat het belangrijk is dat het bloedonderzoek niet te lang in de brievenbus blijft zitten. Dit kan de test beïnvloeden. Elk pakket bevat een brief met instructies over de afgenomen test en hoe deze op te sturen. Het verzamelde materiaal moet zo snel mogelijk na afname naar een brievenbus, pakketpunt of postkantoor worden gebracht.
Na een positieve uitslag
Als de Hepatitis B-uitslag positief is, is het belangrijk om verder onderzoek te laten doen. In Nederland is er alleen een meldingsplicht voor Hepatitis B. Daarom moet elke vastgestelde besmetting gemeld worden bij de GGD. Deze instantie heeft van de overheid de opdracht gekregen om meldingen op te pakken en contact op te nemen voor vaccinatie en behandeling.
Waarom voor ons kiezen?
Als je van plan bent om je te laten testen, dan zijn hier enkele goede redenen waarom je een zelftest van Soazelftester Nederland nodig hebt.
Gratis huisartsconsult
Als je positief getest bent en professioneel advies wilt, bieden we een gratis telefonisch consult met een huisarts. Dit biedt je de mogelijkheid voor volledige, effectieve zorg van begin tot eind.
Profiteer van snelle testopties
We zorgen ervoor dat al onze laboratoriumtests worden uitgevoerd in een erkend laboratorium. Bovendien worden ze veilig geacht voor gebruik.
Gevoelig en vertrouwelijk
Onze medewerkers zorgen ervoor dat je op je gemak wordt gesteld terwijl je je zorgen maakt over je seksuele gezondheid. We streven naar een niet-oordelende en sympathieke benadering.
Veilige betaalmethoden
We hebben ons best gedaan om het betalingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen en ook om je persoonlijke gegevens vertrouwelijk en veilig te houden.
Extra informatie over hepatitis B
Symptomen van hepatitis B
De tekenen en symptomen van hepatitis B kunnen variëren van mild tot ernstig. Deze omvatten:
- Koorts
- Buikpijn
- Gewrichtspijn
- Verlies van eetlust
- Misselijkheid en braken
- Zwakte en vermoeidheid
- Donkere urine
- Geel worden van de huid van de patiënt en het wit van zijn/haar ogen
Oorzaken van hepatitis B
Het virus dat hepatitis B veroorzaakt, wordt op verschillende manieren van persoon op persoon overgedragen, onder andere via bloed, sperma of andere lichaamsvloeistoffen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende manieren waarop het virus (HBV) zich kan verspreiden:
- Seksueel contact
- Delen van naalden
- Per ongeluk prikken
- Van moeder op kind. Hepatitis B-infectie bij zwangere vrouwen kan ongeboren kinderen besmetten tijdens de bevalling. Aan de andere kant kan vaccinatie de zuigeling beschermen tegen de ziekte.
Risicofactoren van hepatitis B
Enkele van de belangrijkste risicofactoren van hepatitis B-infectie zijn de volgende:
- Onbeschermde seks hebben met meerdere partners
- Het delen van naalden
- Een kind dat geboren is uit een moeder die besmet is met hepatitis B
- Iemand die werkt in een omgeving die is blootgesteld aan menselijk bloed
- Reizen naar regio’s met een hoge hepatitis B-infectiegraad
Behandeling van hepatitis B
Op zoek naar manieren om een acute hepatitis B-infectie te behandelen? Nou! Het kan worden behandeld met rust, goede voeding en veel vocht. Studies hebben aangetoond dat patiënten met acute hepatitis B binnen 6 maanden volledig kunnen herstellen als ze de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Antivirale medicijnen en een ziekenhuisopname kunnen echter essentieel zijn om complicaties te voorkomen. In sommige gevallen hebben chronische hepatitis B-patiënten een langdurige behandeling nodig, waarbij antivirale medicijnen, interferoninjecties of een levertransplantatie nodig kunnen zijn in geval van ernstige leverschade.
Preventieve methoden van hepatitis B
Een ideale manier om besmetting te voorkomen is via het hepatitis B-vaccin. Artsen raden vaccinatie sterk aan voor:
- Pasgeboren kinderen
- Kinderen en adolescenten die bij de geboorte niet gevaccineerd zijn
- Personen die verblijven bij iemand die besmet is met hepatitis B
- Medewerkers in de gezondheidszorg en andere mensen die in contact komen met bloed
- Personen met meerdere seksuele partners
- Mensen die naalden en spuiten delen
- Mensen met een chronische leverziekte
- Mensen met een nierziekte in het eindstadium
- Reizigers die naar een gebied met een hoge hepatitis B-infectie reizen
- Mensen die besmet zijn met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa)
- De conventionele opvatting is dat het hepatitis B-vaccin aan alle mensen moet worden toegediend. Het is echt veilig en redelijk geprijsd
Hieronder staan andere mogelijke manieren om het risico op hepatitis B te verminderen:
- Het kennen van de HBV-status van je seksuele partner is cruciaal
- Vermijd het gebruik van drugs
- Het kiezen van tatoeage- en piercingsalons die een vergunning hebben van gezondheidsinstanties.
- Als u internationaal reist, controleer dan of de bestemming een hoge incidentie van hepatitis B heeft. Zorg er bovendien voor dat u volledig gevaccineerd bent voordat u op reis gaat
Veelgestelde vragen
Wat is hepatitis B?
Hepatitis B is een virusinfectie. Het tast de lever aan en veroorzaakt ontstekingen en mogelijke gezondheidsschade op de lange termijn. Deze infectie wordt meestal veroorzaakt door het hepatitis B-virus (HBV) en leidt tot zowel acute als chronische leveraandoeningen. In veel gevallen kan chronische hepatitis B leiden tot levercirrose, leverkanker of leverfalen. Hoewel veel mensen kunnen herstellen van een acute infectie, kunnen anderen een chronische aandoening ontwikkelen, vooral als ze als baby of jong kind zijn geïnfecteerd. Bovendien zijn er nu vaccinaties beschikbaar die zeer effectief zijn in het voorkomen van HBV-infectie, waardoor ze een belangrijk hulpmiddel zijn in het terugdringen van de verspreiding van het virus.
Hoe krijg je hepatitis B?
Hepatitis B wordt voornamelijk overgedragen door contact met besmettelijke lichaamsvloeistoffen, zoals de volgende:
- Bloed
- Sperma
- Vaginale vloeistoffen
De meest voorkomende manieren waarop mensen het virus oplopen zijn onbeschermd seksueel contact, het delen van naalden of spuiten en van moeder op kind tijdens de bevalling. Het kan ook worden verspreid door blootstelling aan besmet bloed in gezondheidszorgomgevingen of door prikaccidenten. Hepatitis B wordt echter niet verspreid door informeel contact zoals knuffelen, handen schudden of het delen van voedsel, dus je kunt gerust zijn. De belangrijkste manieren om HBV-infectie te voorkomen zijn vaccinatie, veilige seks en het vermijden van het delen van naalden.
Is hepatitis B een SOA?
Ja, hepatitis B wordt beschouwd als een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Het hepatitis B-virus verspreidt zich via onbeschermd seksueel contact met een geïnfecteerde persoon. Het is aanwezig in lichaamsvloeistoffen zoals bloed, sperma en vaginale afscheidingen, waardoor seksuele overdracht heel gewoon is. Hepatitis B kan echter ook op andere manieren worden verspreid, zoals:
- Het delen van besmette naalden
- Van moeder op kind tijdens de bevalling
De enige effectieve maatregelen om de seksuele overdracht van hepatitis B te voorkomen, zijn veilige seks, inclusief het gebruik van condooms en vaccinatie.
Hoe lang is hepatitis B geldig?
Als iemand eenmaal is geïnfecteerd met hepatitis B, kan de duur van de infectie variëren. Voor veel mensen kan een acute infectie enkele weken tot maanden duren, waarna het virus uit het lichaam verdwijnt. Sommige mensen echter, vooral degenen die als baby of jong kind besmet zijn, kunnen uiteindelijk chronische hepatitis B ontwikkelen, waarbij het virus levenslang in de lever kan blijven zitten. Deze chronische aandoening kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn, zoals:
- Leverschade
- Levercirrose
- Leverkanker
Daarom raden artsen het hepatitis B-vaccin aan. Omdat het langdurige bescherming biedt, meestal minstens 20 jaar en mogelijk levenslang, na een volledige serie doses.
Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen als ik positief ben voor hepatitis B?
Als je hepatitis B positief bent, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen nodig om jezelf en anderen tegen deze infectie te beschermen. Regelmatige medische controles zijn belangrijk om de leverfunctie te controleren en complicaties te voorkomen. Het wordt sterk aangeraden om alcohol en drugs te vermijden, omdat die de lever kunnen beschadigen. Verder raden artsen aan om tijdens seks condooms te gebruiken om overdracht op partners te voorkomen en om het delen van persoonlijke voorwerpen zoals scheermesjes of tandenborstels te vermijden. Zorg er bovendien voor, vooral tijdens operaties of medische ingrepen, dat je je zorgverleners informeert over je HBV-status. Vaccinaties worden aanbevolen voor naaste contacten en familieleden. Om overdracht van moeder op kind te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je ongeboren kind het hepatitis B-vaccin krijgt als je zwanger bent.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.