Deze herpes test is ervoor bedoeld om te controleren op de aanwezigheid van de SOA Herpes. Evenals bij veel andere geslachtsziekten is het bij herpes zo dat je dit vaak kunt dragen zonder dat je er last van hebt en je kunt de geslachtsziekte dan ook aan een ander overbrengen. Ook kunnen meerdere SOA’s dezelfde symptomen hebben. Daarom adviseren wij altijd om te controleren op meerdere geslachtsziektes door het SOA test thuis Pakket Compleet af te nemen.
Herpes genitalis symptomen
Zoals gezegd krijgt lang niet iedereen klachten of exact dezelfde soort klachten. Het duurt vaak even voordat er enige klachten waar te nemen zijn. Vaak is er sprake van branderige blaasje op meerdere plekken zoals de huid en slijmvlijzen van de penis, vagina of de anus. Ook kan het voorkomen dat deze blaasjes aangetroffen worden rondom de mond. Dit gaat samen met pijn en soms ook koorts. Na verloop van tijd “drogen ze in”. Dat betekent dat je ze niet meer ziet, en vaak denken mensen dat het herpes virus dan weg is. Maar niets is minder waar want deze blaasjes kunnen altijd weer terugkeren! Een herpes test is daarom onmisbaar.
Hoe loop je herpes op?
Herpes genitalis, ofwel genitale herpes in het Nederlands, is een seksueel overdraagbare aandoening. De naam zegt het daarmee eigenlijk al. Het virus genaamd herpes komt het lichaam in via aanraking met de huid en het slijmvlies bij de genitaliën.
Je herpes test is positief, en nu?
Het virus herpes blijft permanent in je lijf aanwezig. Heb je een herpes test gedaan, dan weet je of je drager bent. Een behandeling is alleen noodzakelijk als je ernstige klachten ervaart. Medicatie kunnen een herpesaanval onderdrukken of in ieder geval korter en minder intens doen worden. Voor lichtere klachten gebruikt men een crème die op de huid wordt aangebracht. Ons advies is om bij klachten een dokter te raadplegen. Indien zo de instructies zijn slik bij een aanval van genitale herpes zo snel mogelijk de daarvoor bestemde medicijnen. Ook zijn er gevallen waarbij een genitale herpes aanval veelvuldig voorkomt. Is er sprake van zes keer per jaar of meer? Ga dan zo snel mogelijk naar een huisarts om te overleggen wat een gepaste langdurige behandeling zou kunnen zijn die past bij jouw persoonlijke situatie.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.